POZOR ZMĚNA Certifikáty online můžete používat, ale prozatím nejsou povinné.

CERTIFICATE OF ORIGIN

Zajistíme Vám průvodní doklady pro export zboží. Prokázání země původu zboží je základním předpokladem pro přiznání jakéhokoliv celního zvýhodnění. Skutečnost je nutno prokázat příslušným certifikátem, který získáte v úřadu HK ČR. Dále ověřujeme obchodní a dopravní faktury, inspekční certifikáty, důležité obchodní smlouvy a dopisy.

Komu jsou určeny

Certifikáty o původu zboží jsou určeny podnikatelským subjektům v České republice, které potřebují optimálně prokázat skutečnosti potřebné pro mezinárodní obchod, získat celní zvýhodnění, preference apod.

Co přinášejí

Certifikáty o původu zboží spoří finance a čas při celním řízení.

Cena

Cena produktu je dle platného ceníku.

Prokázání země původu zboží je základním předpokladem pro přiznání jakéhokoli celního zvýhodnění. Podle toho z jaké země zboží pochází, případně jakým způsobem byl původ zboží prokázán se určuje nárok na příslušnou celní sazbu.

Ověřování dokladů Hospodářskou komorou České republiky

Certifikační útvar se zabývá potvrzováním certifikátů o původu zboží (formulář Evropského společenství). V případě, že zboží, které se vyváží z ČR není českého původu, můžeme na základě prohlášení a doložení dané skutečnosti (certifikátem o původu vystaveným v zemi původu, re-exportním certifikátem, JSD s potvrzením celnice o proclení dovezeného zboží nebo faktury s prohlášením o původu) potvrdit i cizí původ zboží. Dále potvrzujeme i obchodní faktury, dopravní faktury, inspekční certifikáty, důležité dopisy, obchodní smlouvy a další dokumenty, které jsou potřebné při uskutečňování zahraničního obchodu. Tyto doklady musí být v originále, vystavené v ČR. Akceptujeme legalizované kopie z Czech POINTu i od notářů. Neověřujeme doklady právní povahy – výpisy z obchodního rejstříku, živnostenské listy, koncesní listiny apod., doklady s potvrzením pravosti podpisu od notáře, doklady s razítkem soudů, tlumočníky (přísluší Ministerstvu spravedlnosti ČR) a doklady vystavené na území ČR, které nejsou psané v latince či azbuce (např. arabským písmem, čínskými znaky, atd.).

DOKUMENTY KE STAŽENÍ